Οι Ρουμάνοι κάνουν ηχηρή ομολογία πίστεως με τεράστια κινητοποίηση ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης


Αναγνώσεις: |


Η αντιγραφή και αποθήκευση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς!

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Έχετε αντιγράψει το άρθρο στα αγαπημένα στις:

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Μεγάλη κινητοποίηση στην Ρουμανία με την συλλογή τριών εκατομμυρίων υπογραφών με σκοπό να μπει τέλος στα αντιχριστιανικά σχέδια της συνάψεως εις γάμου κοινωνία από άτομα του ιδίου φύλλου, αναφέρει η ιστοσελίδα yahoo.com.

Ομάδες Ρουμάνων Ορθοδόξων πολιτών που συνδέονται με την Ορθόδοξη Εκκλησία, ενωμένες κάτω από την δημιουργία ενός Χριστιανικού Συνασπισμού για την οικογένεια, απαιτούν την συνταγματική τροποποίηση για τον αυστηρό καθορισμό του γάμου ως μια «ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας».


Αυτή είναι η δεύτερη τέτοιου είδους κίνηση στην Ευρώπη αυτό το μήνα, μετά από την πρωτοβουλία δεξιάς αποχρώσεως Ιταλών πολιτικών, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει κινήσεις για την διενέργεια ενός παν-ιταλικού δημοψηφίσματος για να ανατραπεί η είσοδο ομοφυλοφίλων πολιτών σε κοινωνικές ενώσεις.

«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή», δήλωσε ο Mihai Gheorghiu, ένας από τους ηγέτες της ρουμανικής πρωτοβουλίας, η οποία έχει την ισχυρότατη υποστήριξη από την Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας.

«Τρία εκατομμύρια Ρουμάνοι, σε μια πρωτοφανή επίδειξη αλληλεγγύης, υπέγραψαν την παρούσα πρόταση τροποποίησης», είπε ο ίδιος.

Οι ακτιβιστές θέλουν το κοινοβούλιο να αλλάξει η διατύπωση του ισχύοντος δικαίου που λέει ότι ο γάμος είναι μια ένωση μεταξύ «εταίρων», αλλά αντιμετωπίζει την ισχυρή αντίσταση ομάδων για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

«Μοναδικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να υποκινηθεί η κοινή γνώμη εναντίον των ομοφυλοφίλων» αναφέρει η κοινότητα των ομοφυλόφιλων LGBT στην Ρουμανία. Αυτή η «επιθετική» πολιτική έχει ως στόχο την «περαιτέρω περιστολή των δικαιωμάτων των μειονοτήτων αυτών» δηλώνει το μέλος της οργάνωσης αυτής Florin Buhuceanu στο Γαλλικό Πρακτορείο, καταγγέλλοντας περί «ανησυχητικής διάβρωσης της ρουμανικής δημοκρατίας».

Το Κοινοβούλιο θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι η συλλογή υπογραφών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το τυπικό του νόμο και αν δεν βρεθούν παρατυπίες, τότε η Ρουμανία θα διοργανώσει δημοψήφισμα για το θέμα αυτό.

Η ομοφυλοφιλία στην Ρουμανία ήταν παράνομη μέχρι το 2000, όταν η χώρα την αποποινικοποίησε σταδιακά με την ψήφιση νομοσχεδίων, μετά την σκληρή κριτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Ελλάδα «βυθισμένη» στην δίνη των οικονομικών εξελίξεων και των μνημονίων ετοιμάζεται να δεχθεί ένα ακόμη «κτύπημα» μετά το σύμφωνο συμβίωσης και στην παιδεία. Οι Ρουμάνοι και οι Ιταλοί αλλά και άλλοι δραστηριοποιούνται και καλά κάνουν, εμείς όμως;

Αργά η γρήγορα εκτιμάμε ότι η αντίδραση των Ελλήνων πολιτών θα είναι το ίδιο δυναμική, τουλάχιστον όπως και των ομόδοξών μας Ρουμάνων.

Πηγή: pentapostagma.gr