Σημεία Αγιότητος του π.Σεραφείμ Ρόουζ


Αναγνώσεις: |


Η αντιγραφή και αποθήκευση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς!

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Έχετε αντιγράψει το άρθρο στα αγαπημένα στις:

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Το εν λόγω κείμενο θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει τον τίτλο «Σημεία Αγιότητος του π. Σεραφείμ Ρόουζ», καθώς μέσα σε αυτό περιέχονται μαρτυρίες ανθρώπων που τον έζησαν και ήταν κοντά του, και μαρτυρούν τις εμπειρίες που είχαν από τον π. Σεραφείμ, τόσο κατά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, όσο και μετά την κοίμησή του. 

Ο π. Σεραφείμ Ρόουζ, είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, για τον λόγο ότι ήταν από τους πρώτους που μίλησε για την μεγάλη αποστασία που υπήρξε κατά τον 20ο αιώνα και τον προωθούμενο οικουμενισμό, με το βιβλίο του «Η Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος», αλλά και για την πνευματική παρακαταθήκη που άφησε στην Εκκλησία του Χριστού, με τα βιβλία του. Επίσης, ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος πέρασε αρκετά χρόνια στην αναζήτηση, την αμφισβήτηση του Χριστιανισμού, και την έμπρακτη ενασχόληση με ανατολικές θρησκείες, που εν τέλει είδε εμπειρικά και βιωματικά την Αλήθεια και αφιερώθηκε εξ’ ολοκλήρου στον Θεό. Εξ’ αιτίας αυτών λοιπόν, μπορεί να μιλήσει και να βοηθήσει τον σύγχρονο άνθρωπο που αναζητά την αλήθεια ή που είναι αδιάφορος προς τα πνευματικά. 

Τέλος, είναι θαυμαστό και απορίας άξιον το πώς σε τόσα λίγα χρόνια (22 χρόνια ήταν Χριστιανός Ορθόδοξος) και με τόσα λίγα μέσα είχε τόσες γνώσεις πάνω στην πατερική παράδοση, ενώ βρισκόταν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, και το πόσο ζήλο επέδειξε για την διάδοση της Ορθοδοξίας στην αποσχισμένη και παρεκκλίνουσα από την Ορθοδοξία Δύση.

της Μοναχής Brigid

Διαβάστε ΕΔΩ τί συναίβει πρίν τον θάνατό του...

Γίνετε συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας!

Αποστείλετε προτεινόμενο υλικό στο ptheoxaris@yahoo.gr προς ωφέλεια των ψυχών όλων μας!