Καλύψτε τις κάμερες και τα μικρόφωνα στους υπολογιστές σας


Αναγνώσεις: |


Η αντιγραφή και αποθήκευση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς!

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Έχετε αντιγράψει το άρθρο στα αγαπημένα στις:

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Το FBI συμβουλεύει τους πάντες να καλύπτουν τις κάμερες στους υπολογιστές τους ως μέτρο προστασίας ενδεχόμενης κατασκοπίας. Αφήνοντας κανείς ακάλυπτη την κάμερα κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση σε χάκερς, που μπορεί να παραβιάσουν το σύστημα και να παρακολουθούν στη συνέχεια ο, τιδήποτε κάνει ο εκάστοτε χρήστης, προειδοποιούν ειδικοί σε θέματα ασφαλείας. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιου είδους ενδεχόμενο βλέπει το φως της δημοσιότητας, αφού νωρίτερα φέτος είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου φωτογραφίες του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος φαινόταν να έχει καλύψει την κάμερα και το μικρόφωνο του φορητού του υπολογιστή με κολλητική ταινία. 

Το FBI προειδοποιεί: Καλύψτε όλοι άμεσα τις κάμερες στους υπολογιστές σας Τώρα, ο διευθυντής του FBI James Comey, χαρακτηρίζει αυτό το προληπτικό μέτρο ως "απολύτως λογικό", σημειώνοντας πως οι κάμερες αν και χρησιμότατο εργαλείο στα λάπτοπ, είναι επίσης και "ένας από τους πιο πολύτιμους στόχους για έναν χάκερ". "Μόλις καταφέρουν να έχουν πρόσβαση, μπορούν εύκολα να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν όλα όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο της κάμερας, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που θα αποσπάσουν για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή και πολύ 'χειρότερα' πράγματα" σχολίασε χαρακτηριστικά ο Comey. 

Μάλιστα παραδέχθηκε πως το FBI καλύπτει τις κάμερες σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία. "Οι πολίτες θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο", προσθέτει. "Υπάρχουν αρκετά λογικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για την ηλεκτρονική μας ασφάλεια και αυτό είναι ένα από αυτά. Αν μπείτε σε οποιοδήποτε γραφείο μας θα παρατηρήσετε πως έχουμε μικροσκοπικά, πτυσσόμενα σκέπαστρα στο πάνω μέρος των οθονών. Το κάνουμε παντού, στα λάπτοπ, στους σταθερούς υπολογιστές, στα κινητά μας, τηλέφωνα, παντού" κατέληξε. 

Πηγή: lifo.gr