Ελπίδα από την Ρωσία ότι ο πλανήτης θα βγει από το αδιέξοδο με τον νέο Πρόεδρο Τράμπ


Αναγνώσεις: |


Η αντιγραφή και αποθήκευση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς!

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Έχετε αντιγράψει το άρθρο στα αγαπημένα στις:

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Σχόλιο Σ.Ν.Π.: "Με συγκρατημένη αισιοδοξία... Το λιγότερο κακό επικράτησε!"
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ο πρώτος ηγέτης που συνεχάρει τον Ντόναλντ Τραμπ με τηλεγράφημά του για τη νίκη του και την ανάδειξή του ως ο 45ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ελπίζει σε σύντομη αποκατάσταση των ρωσοαμερικανικών σχέσεων.

«Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα για κοινή προσπάθεια αποκατάστασης των ρωσοαμερικανικών σχέσεων από την κρίση την οποία περνούν, καθώς και για αντιμετώπιση σημαντικών διεθνών ζητημάτων, αναζητώντας απαντήσεις στις προκλήσεις που θέτει η ανάγκη για παγκόσμια ασφάλεια», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σημείωσε τέλος ότι ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο χωρών και του ευχήθηκε και καλή υγεία για να ανταπεξέλθει στα νέα του καθήκοντα

Στη συνεδρίαση της ρωσικής Δούμας επικράτησαν πανηγυρισμοί όταν ο πρόεδρος του σώματος ανακοίνωσε την ήττα της Χίλαρι Κλίντον...

Με μία δήλωση που επίσης προδιαγράφει πολύ θετικές διεθνείς εξελίξεις υποδέχτηκαν οικονομικοί κύκλοι από την Μόσχα το Ν.Τραμπ μετά τον σημερινό εκλογικό θρίαμβο του στις ΗΠΑ με τον Κίριλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του ρωσικού κρατικού επενδυτικού ταμείου και στενό φίλο του Β.Πούτιν να δηλώνει ότι «η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ θα μειώσει τις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις».

«Μια αμερικανική εξωτερική πολιτική με λιγότερες αντιπαραθέσεις θα προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για το κοινό (ρωσο-αμερικανικό) εμπόριο και τις επενδύσεις», ανέφερε ο Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Russian Direct Investment Fund, σε ανακοίνωση.

Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα ανακάμψουν γρήγορα, «όπως συνέβη και μετά την ψήφο του Brexit»...

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέφρασε την δυσφορία του για την πίεση των αμερικανικών αρχών προς Ρώσους διπλωμάτες εκεί, να μην επιχειρήσουν να πλησιάσουν προς εκλογικά κέντρα.

Από το Κρεμλίνο δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη αντίδραση ωστόσο, στις αναλύσεις εκφράζεται ικανοποίηση από την «παταγώδη αποτυχία» μιας εκστρατείας από την πλευρά της Κλίντον η οποία στηριζόνταν στην ρωσοφοβία...

Πολλοί πιστεύουν ότι μόλις ο Ν.Τραμπ αναλάβει πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπάρξει άμεσα συνάντηση των δύο αντρών που άλλωστε δεν κρύβουν ό ένας για τον άλλο τον αμοιβαίο σεβασμό τους.

Πηγή: pronews.gr