Μητρ. Σιατίστης Παύλος: "Στόχος είναι να μας διχάσουν και να μισηθούμε μεταξύ μας και να μετραπούμε σε ανθρώπους-νούμερα που θα σερνόμαστε για ένα ξεροκόματο!"


Αναγνώσεις: |


Η αντιγραφή και αποθήκευση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς!

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Έχετε αντιγράψει το άρθρο στα αγαπημένα στις:

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Πληθώρα πολιτικών μηνυμάτων [προς απάντηση αυτών που υποστηρίζουν ότι η ιεραρχία μας είναι απούσα των περιστάσεων], περιελάμβανε πρόσφατη ομιλία του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου, του οποίου η απόλυτα αντιμνημονιακή ρητορική ξυπνάει τον κοιμώμενο λαό!

“Οι σχέσεις της Εκκλησίας με τον λαό δομήθηκαν μέσα στην ιστορία και όχι σε κάποιο γραφείο” σχολίασε και ζήτησε να είμαστε άξιοι της ελευθερίας της οποίας μας κληροδότησαν οι πατέρες μας μιλώντας στην εόρτια εκδήλωση μουσικής και λόγου με τίτλο «Διπλός Ευαγγελισμός» της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας με την ευκαιρία της διπλής εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Εθνικής μας επετείου.

“Θα νικήσουμε αν σηκωθούμε από τους καναπέδες μας, από την βόλεψή μας και αν θελήσουμε να είμαστε παρόντες στη ζωή μας. Σε μια εποχή που η επίθεση δεν είναι μόνο στην Εκκλησία αλλά στον άνθρωπο. Γνωρίζετε την επιχείρηση δηλητηριασμού των 12χρονων και των 13χρονων για το ποια είναι η ταυτότητα του φύλου τους! Είναι κι αυτό μέσα στο σχέδιο υποταγής του λαού μας. Η ιστορία, η πίστη, η γλώσσα.» τόνισε…

Επιπλέον ανέφερε πως το ότι γιορτάζουμε την μνήμη της εθνικής μας παλιγγενεσίας σημαίνει πως κάνουμε μνημόσυνο όχι του τότε, αλλά της σημερινής μας πατρίδας.

“Έχουμε εγκλωβιστεί εκεί που ήθελαν να μας εγκλωβίσουν. Στο αν θα παίρνουμε τόσα ή λιγότερα” σημείωσε και διεμήνυσε με ιστορικά παραδείγματα πως “όποιος αψηφά την ζωή του την κερδίζει όποιος την παζαρεύει την χάνει”

Υποστήριξε ακόμη πως “τότε οι άνθρωποι ήταν ελεύθεροι στην ψυχή και σκλάβοι στο σώμα, σήμερα φαινόμαστε ελεύθεροι στο σώμα και είμαστε σκλάβοι στην ψυχή μας. Είμαστε υποταγμένοι, έχουμε σκύψει το κεφάλι” και ζήτησε να αγωνιστούμε ενάντια στις σύγχρονες “Ιερές Εξετάσεις”

Ο λόγος του απέκτησε και πολιτική χροιά όταν ανέφερε ότι “αν από την πρώτη μέρα δεν είχαμε υπογράψει κανένα μνημόνιο σήμερα θα ήμασταν σε πλήρη άνθηση” συμπληρώνοντας δε πως “στόχος είναι να μας διχάσουν και να μισηθούμε μεταξύ μας και να μετραπούμε σε ανθρώπους-νούμερα που θα σερνόμαστε για ένα ξεροκόματο”.


του Μάνου Χατζηγιάννη
Παρακολουθείστε ολόκληρη την ομιλία του: