Η Σαρακοστή των Χριστουγέννων ξεκινά…


Αναγνώσεις: |


Η αντιγραφή και αποθήκευση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς!

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Έχετε αντιγράψει το άρθρο στα αγαπημένα στις:

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Από τις 15 Νοεμβρίου ξεκινά η ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ για την μεγάλη εορτή της Αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο: ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Και για να γιορτάσουμε κι εμείς αληθινά Χριστου-ΓΕΝΝΑ μέσα μας, μέσα στα σπιτικά μας, στις εργασίες μας, στις παρέες μας, στην Πατρίδα μας, οφείλουμε ως καλοί Χριστιανοί να περπατήσουμε τον δρόμο που αυτές τις ημέρες μας ανοίγετε, με περισσότερη προσευχή και ΜΕΤΑΝΟΙΑ, νηστεία και έργα αγάπης.

Έργα αγάπης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, αλλά και προς τον πάσχοντα εαυτό μας! Να δούμε και τον εαυτό μας, να τον καθαρίσουμε; Πως; Με την αληθινή μετάνοια και την ειλικρινή εκ βαθέων εξομολόγησή μας! Κι αυτό ΕΓΚΑΙΡΩΣ! Να πάμε στον Πνευματικό μας[1] μέχρι τις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου. ΟΧΙ τελευταίες ημέρες. Για να μπορούμε να μιλήσουμε μαζί του πιο άνετα, αλλά και να συμμετέχουμε στο έργο της προσευχής στο σπίτι και στον ναό και «εν παντί καιρω και παση ώρα», με καθαρές καρδιές, ώστε και η προσευχή μας να ΄χει περισσότερη δύναμη! Και έτσι όλοι μας να βιώνουμε την χαρά του Χριστού μας, ακόμη πιο έντονη.

Έρχονται Χριστούγεννα! Η Ορθοδοξία μας, η μόνη αληθινή Εκκλησία του Χριστού, μας καλεί και στην άσκηση της νηστείας. Εφ’ όσον έχουμε την υγεία μας, με φιλότιμο να μπούμε στον στίβο αυτό της εγκράτειας των τροφών, των λόγων και άλλων καταστάσεων που ίσως να προσβάλουν τον Θεό, εμάς και τους συνανθρώπους μας.

Και η ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ έχει ως εξής: Αρχίζει από 15 Νοεμβρίου, μέχρι και την 24ην Δεκεμβρίου. Σ’ αυτήν την περίοδο γίνεται κατάλυση ιχθύος, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής[2], από 15/11 μέχρι 17/12. Επομένως, κρέας και γαλακτοκομικά ΔΕΝ καταλύουμε. Όποιοι όμως έχουμε διάθεση για περισσότερη άσκηση ή λιγότερη, καλό είναι να ρωτήσουμε τον Πνευματικό μας.

Επιπλέον δε αυτές τις ημέρες και μακάρι σε όλη μας την ζωή, ανάλογα με την υγεία μας, ανάλογα με την διάθεση μας και τον πόθο μας, ανάλογα με τις καταστάσεις της ζωής μας, να κοινωνούμε πιο τακτικά, διότι η Θεία Κοινωνία, είναι ουράνια-Θεϊκή τροφή και φάρμακο που ζωογονεί και τροφοδοτεί τον πιστό για να ζήσει μέσα στην Χάρη του Θεού! Και είναι απαραίτητη για την συντήρηση και ανάπτυξη του Χριστιανού στην αναγεννημένη ζωή, αλλά ταυτόχρονα και «πνευματική αντιβίωση» για την αντιμετώπιση σωματικών και ψυχικών ασθενειών: μας αγιάζει και μας θεραπεύει, μας ενδυναμώνει και μας χαριτώνει!

Εμπρός, λοιπόν, ΟΛΟΙ ΜΑΣ στον αγώνα τον καλό!

Όλοι μας μπορούμε, με την Θεία Χάρη του Θεού μας.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ! 

Του Πρωτ. Θεοχάρη Καλπάκογλου, Εφημερίου Παλαιοχωρίου Καβάλας για την Σύναξη Νέων Παλαιοχωρίου


Σημειώσεις:

[1] Δεν νοείται Χριστιανός, χωρίς Πνευματικό Πατέρα, Οδηγό και Ιατρό. 
[2] Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή είναι ημέρα αλάδωτης νηστείας, εκτός –για το έτος 2019- εκτός  από 4, 6 και 20 Δεκεμβρίου που έχει κατάλυση οίνου και ελαίου, λόγω των εορτών των Αγίων, Βαρβάρας, Νικολάου, και Ιγνατίου του Θεοφόρου, αντίστοιχα.

Γίνετε συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας!

Αποστείλετε προτεινόμενο υλικό στο ptheoxaris@yahoo.gr προς ωφέλεια των ψυχών όλων μας!