Διδακτική ιστορία: Χτύπησε η πόρτα και ήταν ... Δύο Κυρίες


Αναγνώσεις: |


Η αντιγραφή και αποθήκευση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς!

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Έχετε αντιγράψει το άρθρο στα αγαπημένα στις:

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Ακριβώς το απόγευμα, την περασμένη Πέμπτη, 27 Ιουνίου, χτύπησε η πόρτα, άνοιξα και ήταν δύο κυρίες.

Σοκαρίστηκαν από την εμφάνισή μου (είμαι παπάς και φαίνεται...) αλλά απτόητες (και φορώντας το υπηρεσιακό τους χαμόγελο... «Διακονίας στον αγρό»!) μου προσέφεραν την Πρόσκληση 2019 «Η αγάπη δεν χάνεται».

Είχαν να περάσουν από πολλές πόρτες κατ’ εντολήν της «Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρείας Σκοπιά» και δεν μπορούσαν να μείνουν για συζήτηση, έτσι τουλάχιστον είπαν ή προφασίστηκαν.

Σκέφτηκα τότε και εγώ να γράψω τις σκέψεις που μου ξανάρθαν στην επιφάνεια του μυαλού μου, από την κατά το παρελθόν ασχολία μου με την... Εταιρεία Σκοπιά, εξ΄ αιτίας ενός φίλου που είχε τότε (1979) γίνει χιλιαστής και είχε φύγει στη Σουηδία προκειμένου να μη υπηρετήσει στον στρατό.

Η ενιαία Εκκλησία του Χριστού, μετά από μία χιλιετία κοινής πορείας, το 1054 διαιρέθηκε, από ανθρώπινες αμαρτίες και εμμονές, και ο Πατριάρχης της Δύσεως (Πάπας) χωρίστηκε από τους Ανατολικούς.

Εκείνοι (οι δυτικοί) επέμεναν σε λάθος διδασκαλίες για το Άγιο Πνεύμα και εμείς, γι’ αυτό που ανεχόμασταν τριακόσια χρόνια (filioque) "αποφασίσαμε" να είμαστε απόλυτα και κάθετα αρνητικοί!

Το 1517, πεντακόσια χρόνια μετά, οι Δυτικοί Χριστιανοί... ξαναδιαιρέθηκαν και ένας μεγάλος κλάδος «τράβηξε το δικό του δρόμο» ανεξάρτητα από την Δυτική Εκκλησία. Οι Διαμαρτυρόμενοι ή Προτεστάντες ή Ευαγγελικοί (το 40% των Χριστιανών).

Η ερμηνεία της Γραφής και η διδασκαλία της Εκκλησίας αποτέλεσε το σημείο σύγκρουσης που γέμισε την Ευρώπη αίμα από πολέμους (Τριακονταετής πόλεμος 1618-1648).

Ενώ μιλούσαν για αγάπη ενέπνεαν αδελφοκτόνο μίσος.

Η ειρήνη της Βεστφαλίας (1648) και η ανακάλυψη της Αμερικής που είχε προηγηθεί (1492) ώθησαν πολλούς Ευρωπαίους κουρασμένους από τους θρησκευτικούς πολέμους [ήδη οι Προτεστάντες είχαν διαιρεθεί σε Λουθηρανούς (Μαρτίνος Λούθηρος) και Καλβινιστές (Ιωάννης Καλβίνος) και οπαδούς του Ζβιγκλίου, Αναβαπτιστές, κ.λ.π.] να καταφύγουν στην Αμερική και εκεί να αποφασίσουν ότι: Ό,τι θέλεις πίστευε, δεν μας νοιάζει η αλήθεια (την είχαν εξευτελίσει οι πόλεμοι) αλλά μόνο το να μην σφαζόμαστε γι΄ αυτήν.

Άνοιξαν τότε φυσικά «οι πόρτες του υποκειμενισμού» και άρχισε καθένας να πιστεύει ό,τι θέλει!

Από διαφορετικές ερμηνείες της Γραφής έως τον διάβολο! (Εκκλησίες του Σατανά, ως νομικά πρόσωπα νόμιμα!!).

Γέμισε η Αμερική προτεσταντικές ομάδες: Μεθοδιστές, Κογκρεγκασιοναλιστές, Βαπτιστές, Επισκοπελιανούς, Μεθοδιστές της Σιών, Εκκλησία του Χριστού, Άγιοι της εβδόμης ημέρας.

23 είδη τα μεγαλύτερα Χριστιανικά δόγματα και….. χίλια (ναι 1.000) άλλα γκρουπούσκουλα μέσα στα οποία και οι λεγόμενοι Μάρτυρες του Ιεχωβά, ή Σπουδαστές των Γραφών, ή παλαιότερα Φύλακες του Πύργου (με 2,2 εκατομμύρια πιστούς στην Αμερική).

Άρχισαν να υπάρχουν το 1870 με ιδρυτή τον Κάρολο Ρώσελ (Σκωτσέζο Ιρλανδικής καταγωγής) ο οποίος συνέστησε μία Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρεία με το όνομα ΣΚΟΠΙΑ του Πύργου. Πέθανε το 1916.

Η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο του Μπρούκλιν και κινείται την λογική αμερικανικών θρησκευτικών εταιρειών.

Παρ’ ότι "παρέλαβαν" μετά από 1870 χρόνια την Γραφή από την Εκκλησία (όποια και να ήταν αυτή), κατά την λογική των ακραίων προτεσταντών, την "έκοψαν" στα μέτρα τους. 
Αρνούνται την διδασκαλία του Τριαδικού Θεού.

Αρκετοί προτεστάντες είναι αντιτριαδικοί: Ουνιτάριανς-Ανβεντιστές με τους οποίους ξεκίνησε ο ιδρυτής Ρώσελ κλπ.
Αρνούνται την Θεότητα του Χριστού.

Αρνούνται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και κατ’ επέκταση και τα υπόλοιπα.
Αρνούνται σε τελική ανάλυση την σωτηρία αφού στον Παράδεισο κατ’ αυτούς θα πάνε 144.000 και μόνον (παρερμηνεία της Αποκαλύψεως), κάποιοι (οι χιλιαστές βεβαίως και μόνον...) θα μείνουν στην καινούγια γη, και ο υπόλοιπος κόσμος θα... σφαγούν! Ναι θα σφαγούν!

Ο απόλυτος προορισμός και όλη η δαιμονική... "θεολογία" ενός Θεού που επιβάλλεται και τυραννά είναι αποδεκτός τρόμος (εκ μέρους τους) για να γίνουν οι άνθρωποι... καλύτεροι! 
Ένα τέτοιο θεολογικό background πώς να μη βγαίνει αθέλητα και στα θέματα με τα οποία ασχολούνται;!

Όπως λέει η πρόσκληση:

- Θα γίνει Βιβλική ομιλία με τίτλο: «Πού θα βρούμε αληθινή αγάπη σε ένα κόσμο γεμάτο μίσος;»· και

- θα προβληθεί ταινία με θέμα: Η ιστορία του Ιωσία. Αγάπη για τον Ιεχωβά, μίσος για το κακό.

Η οργάνωση δαιμονοποιεί τον κόσμο ώστε να αυτοπαρουσιάζεται ως η όαση του Θεού. «Ο κόσμος είναι γεμάτος μίσος» γράφουν!

Στην καρδιά μας δεν υπάρχει;

«Μίσος για το κακό»... Ποιο κακό; δεν κυκλοφορεί μόνο του...! Κάποιος άνθρωπος το εκφράζει.

Θα τον μισούμαι λοιπόν; Και η ιστορία του βασιλιά Ιωσία (που ήταν ευσεβής και έγραψε θρήνο για τον θάνατό του ο Προφήτης Ιερεμίας) έχει τα προβλήματά της (Β΄ Χρονικών 35, 22-24).

Ένας ευσεβής ξεροκέφαλος που τελικά «δεν έδινε σημασία στους λόγους του Θεού που Αυτός του έλεγε» (Β΄ Χρον. 35, 22) πολέμησε με τον Νεχώ και σκοτώθηκε τοξευθείς!!

Το κερασάκι στην πρόσκληση είναι η επισήμανση στο τέλος: «Δεν περιφέρεται δίσκος»!!!

Φυσικά σπόντα για τους ορθοδόξους.

Εξυπνακίστικη δαγκωνιά από τους σπουδαστές των Γραφών(!) που θέλουν να αγνοούν τους... δίσκους που επέβαλε ο Απ. Παύλος (Α΄ Κορ.16, 1) στους Κορινθίους και στους Γαλάτες!

Όλα αυτά είναι αστεία.

Τραγωδία της οργάνωσης είναι ότι είναι μία σέκτα προτεσταντικής υποδομής με αλλοπρόσαλλη και αντικρουόμενη κατά εποχές διδασκαλία, που "δικαιολογείται" με την δικηγορίστικη απάντηση: Μας ήρθε περισσότερο φως από τον Γιαχβέ!

Λες και αδυνατούσε ο Γιαχβέ να το δώσει όλο και δια μιας.

Η όλη ατμόσφαιρα είναι αμερικανικός καθωσπρεπισμός, με εξωτερικά τεκμήρια αρετών (δεν καπνίζουν) και όλη η πνευματική τους ζωή εξαντλείται στο μοίρασμα των φυλλαδίων (ΣΚΟΠΙΑ-ΞΥΠΝΑ).

Ο έξω κόσμος είναι... Βαβυλώνα, πόρνη, Λεβιάθαν... και ένα σωρό άλλα! Η εταιρεία είναι η... λέμβος της σωτηρίας. Αλλοίμονο σου βέβαια αν φύγεις! Τότε θα υποστείς "αποκοπή".

Δηλαδή απαγόρευση κάθε επικοινωνίας και απόλυτος στιγματισμός σου (Διαβάστε συνέντευξη νεαρού ατόμου πρώην χιλιαστή στη LIFO).

Προσοχή. Όλα αυτά τα ταλαίπωρα θύματα (πλην των ολοχρονίων διακόνων) ΔΕΝ πληρώνονται. 
Είναι απλά ειλικρινά και ανιδιοτελώς, αφελείς! Μια τέτοια λοιπόν κατηγορία εκ μέρους μας, απλώς τους κάνει... μάρτυρες στη συνείδησή τους και τους "βιδώνει" στο ψυχολογικό τους γκέτο.

Όταν λοιπόν χτυπήσουν την πόρτα σας να σας καλέσουν, πέστε τους ότι ξέρετε περί τίνος πρόκειται, και δεν επιθυμείτε επικοινωνία με παραθρησκευτικές ομάδες.

Όταν κλείσετε την πόρτα σας, πέστε στον Χριστό λίγα λόγια προσευχής γι’ αυτά τα εν συγχύσει πρόσωπα, που ίσως δεν σκέφτηκαν ποτέ τον λόγο του Αγ. Σεραφείμ: «Ο Θεός δεν είναι αφεντικό· είναι εύσπλαχνος πατέρας. Τα αφεντικά (ακόμη και τα καλά...) τα σέβεται κανείς, αλλά δεν τα αγαπάει».

Πηγή: Γράφει ο π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος στην Romfea.gr

Γίνετε συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας!

Αποστείλετε προτεινόμενο υλικό στο ptheoxaris@yahoo.gr προς ωφέλεια των ψυχών όλων μας!