Μια ελπιδοφόρα δημοσκόπηση: Η πολεμική δεκαετιών κατά της Εκκλησίας δεν έχει πείσει τον λαό μας


Αναγνώσεις: |


Η αντιγραφή και αποθήκευση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς!

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Έχετε αντιγράψει το άρθρο στα αγαπημένα στις:

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Σχόλιο Σ.Ν.Π.: "Διαβάστε για να δείτε η επιχειρούμενη αντιεκκλησιαστική πολεμική και εν γένει πλύση εγκεφάλου δεκαετιών, τι αποτέλεσμα έχει τελικά στον λαό μας… Οι Γραφές είναι ξεκάθαρες στη διακήρυξή τους ότι ο Ιησούς είναι «λίθος προσκόμματος» και «πέτρα σκανδάλου» (Ρωμ.θ:33). Αλλά φωνή βοώντος για τα αριστερίστικα κακέκτυπα..!"

Όσο δεν είχε κυβερνήσει η Αριστερά στη χώρα μας οι ιδέες της ασκούσαν γοητεία σε σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Τώρα που οι Έλληνες είδαν την πρώτη και δεύτερη φορά Αριστερά στην πράξη φαίνεται ότι εστράφησαν συνειδητά κατά των αριστερών ιδεολογημάτων. Αυτή ίσως είναι και η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στην πατρίδα μας, ότι δηλαδή έκανε τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας να αποστρέφεται την ιδεολογία και τους μύθους της μαρξιστικής Αριστεράς.


Έχω μπροστά μου μία δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρία PRO RATA και δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Από τα πολλά ευρήματα της δημοσκοπήσεως επιλέγω τρία, τα οποία θεωρώ πιο χαρακτηριστικά.

Πρώτον: Η ελληνική κοινωνία απορρίπτει το αριστερό σύνθημα για «χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους», το οποίο στην ουσία σημαίνει αποσύνδεση της εθνικής μας ταυτότητας από την Ορθοδοξία. Στο σχετικό ερώτημα περί χωρισμού συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 38%, μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 46%, ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 14%, ενώ το 2% δεν ξέρει ή δεν απαντά. Η πολεμική δεκαετιών κατά της Εκκλησίας δεν έχει πείσει τον λαό μας, ο οποίος κατανοεί την ανάγκη να κρατηθούμε γερά από τις ελληνορθόδοξες ρίζες μας.

Δεύτερον: Παρά τις ανακρίβειες και τούς μύθους που χρησιμοποιούνται από την αριστερή προπαγάνδα περί δήθεν τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας κ.λπ. μόνον το 40% των ερωτηθέντων συμφωνούν να διακοπεί η μισθοδοσία του Ορθοδόξου Κλήρου από το κράτος. Αντιθέτως το 42% ζητεί να συνεχισθεί η μισθοδοσία όπως γίνεται σήμερα, το 12% ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί και το 6% δεν ξέρει ή δεν απαντά.

Τρίτον: Στο ζήτημα των ιδιωτικών Πανεπιστημίων η αριστερή ιδεολογία δέχεται ισχυρό ράπισμα. Τα εθνοαποδομητικά κηρύγματα που ακούγονται σε τμήματα ιστορικών και κοινωνικών επιστημών, οι βιαιότητες εναντίον καθηγητών από δήθεν συνδικαλιστές, ο θεσμός των αιωνίων φοιτητών και άλλα δυσάρεστα έχουν δώσει στην κοινή γνώμη μία αρνητική εικόνα για τα δημόσια ΑΕΙ. Δυστυχώς, διότι σε αρκετά Πανεπιστημιακά Τμήματα υπάρχουν αξιόλογοι επιστήμονες και γίνεται σοβαρή δουλειά. Οι ερωτηθέντες απήντησαν κατά 61% ότι μάλλον συμφωνούν ή συμφωνούν πλήρως με την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ. Το 25% διαφωνεί μάλλον ή πλήρως, το 11% ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί, το 3% δεν ξέρει ή δεν απαντά. Είναι προφανές ότι η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων είναι επί θύραις, αλλά πρέπει παραλλήλως να βοηθήσουμε τα δημόσια ΑΕΙ να ξαναβρούν την παλαιά τους αίγλη.

Ταυτόχρονα διεξάγεται και μία σιωπηρή δημοσκόπηση μέσα στις αίθουσες των Δημοτικών και των Γυμνασίων μας. Οι περισσότεροι δάσκαλοι και θεολόγοι αποφεύγουν να διδάξουν το νέο Πρόγραμμα των μεταλλαγμένων Θρησκευτικών. Η Ελληνορθόδοξη Παιδεία είναι η μόνη διέξοδος. 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

Πηγή: Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 11 Δεκεμβρίου 2016 antibaro.gr