Βρόντηξε ο ελληνόψυχος ιεράρχης!


Αναγνώσεις: |


Η αντιγραφή και αποθήκευση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς!

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Έχετε αντιγράψει το άρθρο στα αγαπημένα στις:

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Με αφορμή το ταξίδι του στο Σικάγο και την συγκίνηση με την οποία περιέγραψε τις εκδηλώσεις των ομογενών μας λέγοντας χαρακτηριστικά πως “η καρδιά μας εγέμισε όχι μόνο από εθνική υπερηφάνεια, αλλά και από την βεβαιότητα, ότι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία μας, κι αν ακόμη εξαφανισθούν στον τόπο μας, θα επιβιώσουν στις περιοχές έξω από τα σύνορα της Ελλάδος από τον Απόδημο Ελληνισμό” βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια πολύ δυσάρεστη σύγκριση με την ελληνική πραγματικότητα!


“Ορθοδοξία και Ελληνισμός εδώ, στη Χώρα που εγεννήθηκαν, ευρίσκονται υπό διωγμόν!” διεμήνυσε εντόνως!

Και παραθέτει την επιχειρηματολογία του λέγοντας:
“Γιορτάσαμε την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας! Αλλά παρά ταύτα στην Αγία Λαύρα των Καλαβρύτων ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ούτε ένας Υπουργός, για να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση των ανθρώπων «Πρώτη φορά Αριστερά»! Ήλθε, βεβαίως ένας υπέροχος άνθρωπος, ο Γενικός Γραμματεύς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά ΟΧΙ κάποιος Υπουργός! Η Κυβέρνηση Τσίπρα περιεφρόνησε τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, την Αγία Λαύρα, τα δύο αυτά σύμβολα του 1821 και την προσφορά τους!

Τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλ. η νεολαία της, ζητούν με τον πιο επίσημο τρόπο να καταργηθούν οι παρελάσεις στις εθνικές εορτές και το μάθημα των θρησκευτικών από τη Δημόσια Εκπαίδευση! (..)

Ας έλθουμε τώρα στη Θεσσαλονίκη. Ο ταλαίπωρος και κομπλεξικός αυτός άνθρωπος με το σκουλαρίκι στο αυτί, που ακούει στο όνομα Μπουτάρης, καλέ ο ανάξιος τιμής και σεβασμού Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σήμερα 25 Μαρτίου 2017 το βράδυ, με δηλώσεις του από την τηλεόραση, εζήτησε να καταργηθούν πλέον οι ….παρελάσεις και να αντικατασταθούν από λαϊκά γλέντια και χορούς στις παραλίες μας!

Επι πλέον ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και άλλα Κυβερνητικά Στελέχη, καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων Πολιτικών Σχημάτων, δυστυχώς, στις σημερινές Δηλώσεις τους, με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ… ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! Όλα αυτά τα παρέκαμψαν, τα κουκούλωσαν! Ακόμη και ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που νομίζαμε ότι εκφράζει την λεγόμενη «συντηρητική παράταξη» των Ελλήνων ψηφοφόρων, ευρισκόμενος στην Κρήτη, λέξη δεν είπε ούτε για την Ελλάδα μας, ούτε για την Εκκλησία μας. Και όμως ο αγώνας του 1821 έγινε «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία» ! Ώστε οι περιθωριακοί αυτοί άνθρωποι, που μας κυβερνούν σήμερα, οι χωρίς την Γραβάτα της αξιοπρέπειας άνθρωποι, τα ξέχασαν όλα αυτά! Αυτό που τους ενδιαφέρει έιναι ένα και μόνον: η νομή της Εξουσίας! Μοναδική, συγχρόνως δε και παρήγορη, εξαίρεση υπήρξαν οι Δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου, Προέδρου της Δημοκρατίας!

Μέσα στην γενική απογοήτευση, ευτυχώς, υπήρξε και μια ακόμη εξαίρεση! Κάπου εκεί στην λεβεντογέννα Κρήτη κάποιοι γιουχάϊσαν, δηλ. αποδοκίμασαν εντονώτατα, τον ταλαίπωρο Υφυπουργό της α-Παιδείας Κώστα Ζουράρι, ο οποίος, ως γνωστόν, πηγαίνει στην Βουλή των Ελλήνων με ….σαγιονάρες! Τον αποδοκίμασαν την ώρα, που κατέθεσε Στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων! Μπράβο τους! Διότι αυτός ο αδιάντροπος άνθρωπος πολύ πρόσφατα είπε: «Τι θα μας επείραζε αν οι Τούρκοι πάρουν μερικά νησιά μας;»”.

Κατόπιν ο δυναμικός Ιεράρχης χρησιμοποιεί σκληρή αλλά αληθινή γλώσσα για δαασκάλους και γονείς λέγοντας:
“Η Ελλάδα μας τώρα πλέον έχει προδοθή «από μέσα»! Ο εχθρός ευρίσκεται εντός των τειχών! Και μάχεται λυσσωδώς! Να ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα: Σε ενοριακό Ναό της περιοχής ευθύνης μας εδώ στο Αίγιο οι παράγοντες του Δημοτικού Σχολείου προέτρεψαν τα παιδάκια του Σχολείου τους να προσέλθουν, για να εκκλησιασθούν εκεί και να παρευρεθούν και στη Δοξολογία για την 25η Μαρτίου. Η προσέλευση δεν ήταν υποχρεωτική! Αποτέλεσμα; Από την τρίτη τάξη του Σχολείου προσήλθε ένα μόνο Ελληνόπουλο! Από την πρώτη τάξη προσήλθαν ένα Ελληνόπουλο και 5-6 Αλβανάκια! Την πληροφορία μας έδωσε η κυρία …ΧΨΩ! Ποιός ευθύνεται; Οι Δάσκαλοι ή οι Γονείς; Εμείς θα απαντήσουμε με το γνωστό σλόγκαν: ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ!

Θα το επαναλάβουμε: Η Ελλάδα μας τώρα πλέον έχει προδοθή «από μέσα»! Ο εχθρός ευρίσκεται εντός των τειχών! Και μάχεται λυσσωδώς! Θέλει να καταργήσει την εθνική μας συνείδηση, την χριστιανική μας ιδιότητα, την ιερότητα της οικογένειας, την χριστιανική ηθική! Προσπαθεί να ξερριζώσει ό,τι καθαρό, ό,τι άγιο, ό,τι ιερό, ό,τι πατριωτικό, ό,τι ευγενικό και παραδεδομένο! Προσπαθεί να επιβάλει την ξετσιπωσιά σε όλο της το φάσμα, την ομοφυλοφιλία, την ανηθικότητα, την αθεΐα, το «άπατρες» και όλα τα αισχρά παράγωγα των αθέων και απάτριδων παραδόσεων!”