Θέλω να ανοίξω σπιτικό


Ανάγνωση σε 5.5 λεπτά
Αναγνώσεις: |


Η αντιγραφή και αποθήκευση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς!

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Έχετε αντιγράψει το άρθρο στα αγαπημένα στις:

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Πρίν από 2-3 χρόνια μπήκα σε ένα ταξί. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, βλέποντας ο οδηγός ότι είμαι κληρικός, με ρωτάει:

-Πάτερ, θέλω να βρώ μία καλή κοπέλα, για να ανοίξω σπιτικό. Τι να κάνω; Του απαντώ φυσικότατα: 

-Νά γίνεις πρώτα εσύ καλός άνδρας για σπιτικό! 

– Δηλαδή τι εννοείτε; 

– Να πάς σε έναν πνευματικό να εξομολογηθείς και τότε θα καταλάβεις τι εννοώ. Δεν ξέρω τελικά αν ο οδηγός ακολούθησε τη συμβουλή μου, είμαι όμως βέβαιος πως ούτε που διανοήθηκε πως αυτός ο σύντομος διάλογος, θα γινόταν κάποτε πρόλογος σε ένα άρθρο! Είναι αλήθεια πως όλους τους νέους ανθρώπους τους απασχολεί το θέμα της επιλογής συζύγου. Ανάλογα βέβαια με το ποιός είναι ο καθένας τα κριτήρια ποικίλλουν. Αν λ.χ. ένας νέος-α έχει γαλουχηθεί σε οικογένεια άγευστη της πνευματικής ζωής, τα κριτήρια έχουν άρωμα κοσμικότητας. Αν πάλι έχει πνευματικό υπόβαθρο ο νέος και αγωνίζεται να ζεί κατά Θεόν, τα κριτήρια είναι διαφορετικά. Όπως και να έχει πάντως, το θέμα επιλογής συζύγου θέλει...σοβαρότητα, λίγη σκέψη και πολλή προσευχή. Πρώτα από όλα ο νέος άνθρωπος πρέπει να ολοκληρώνει τις σπουδές του και μετά να ψάχνει να βρεί το κατάλληλο πρόσωπο για σύζυγο. Αν μπλέξει σπουδές με γνωριμίες, και οι σπουδές θα πάνε πίσω και ο γάμος. Μέχρι τότε πρέπει να είναι προσεκτικός στις συναναστροφές του. Αν αρχίσει από την εφηβική ηλικία να κοιτάζει δεξιά και αριστερά, τότε και τον χιτώνα της ψυχής του θα μολύνει καί, όταν κάποτε παντρευτεί, ο ακόλαστος τρόπος ζωής θα τον συνοδεύει. Είναι παιδαριώδες και αντιευαγγελικό το επιχείρημα που κυριαρχεί στις μέρες μας, πως δηλαδή ο νέος πρέπει να κάνει σχέσεις πρίν καταλήξει να παντρευτεί, για να έχει εμπειρίες. Αν δεν ζήσει πρώτα τη ζωή του, λένε, τι οικογένεια να κάνει; Είναι καλύτερα να αποκτήσει απωθημένα και μετά τον γάμο να θέλει να ζήσει όσα δεν έζησε πρίν; 

Πρώτον: Τέτοιου είδους εμπειρίες είναι βλαπτικές, εφάμαρτες κι υποθηκεύουν το αιώνιο μέλλον του ανθρώπου. Δεύτερον: όταν κανείς μάθει-εθιστεί να ζεί ασύδοτα στη νεότητά του, δεν διορθώνεται εύκολα ούτε μέσα στον γάμο του. Οι πνευματικοί είμαστε μάρτυρες τραγικών οικογενειακών προβλημάτων που έχουν την αφετηρία τους στα νεανικά χρόνια των συζύγων. Και τρίτον: Το τι είναι σωστό ή λάθος για τον άνθρωπο είτε στη νεότητα, είτε στην ώριμη ηλικία, είτε στο γήρας, το πιστοποιεί και το οριοθετεί, το ιερό ευαγγέλιο και η εκκλησιαστική συνείδηση. Από την μέχρι τώρα ποιμαντική μου εμπειρία και διαβάζοντας πρόσφατα και κάποιες σχετικές νουθεσίες του Οσίου Παϊσίου, έχω να καταθέσω τα εξής: 

Εν πρώτοις ο νέος πρέπει να προετοιμάζεται πνευματικά ο ίδιος πρίν διαλέξει σύζυγο. Να εκπαιδευτεί στην αγάπη πρός τον Θεό. Η αγάπη πρός τον Θεό (καί η ζωή εν τη Εκκλησία) θα τον εκπαιδεύσει να αγαπήσει και το έτερον ήμισυ. Να κοιτάξει ο ή η σύζυγος να είναι άνθρωπος με πνευματικές αναζητήσεις και στολισμένος με αρετές. Να μην μένει μόνο στα εξωτερικά (λ.χ εμφάνιση) αν καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε ως έθνος, φταίει εν πολλοίς το υλικό φρόνημά μας. Γνώριζε για παράδειγμα, ο γιός μιάς οικογένειας μία κοπέλα και όταν, το έλεγε στους γονείς του, τον ρωτούσαν εκείνοι: «Έχει δουλειά; Έχει σπίτι;». Ενώ έπρεπε να πούν: «Είναι χριστιανοί άνθρωποι; Έχουν καλές αρχές στην οικογένειά της;». Ά! Και μιάς και είπα παραπάνω πως δεν πρέπει να μένει ο νέος μόνο στην εξωτερική ομορφιά, θα ήθελα να σημειώσω πως θεωρώ απόλυτα υγιές σε έναν νέο το να θέλει το ταίρι του να έχει μία προσεγμένη εμφάνιση. Απλά δεν πρέπει να δίνει εκεί το βάρος. Να έχουν λοιπόν και οι δύο πνευματική ζωή, να αγωνίζονται να τη διατηρήσουν και αν είναι δυνατόν να έχουν κοινό πνευματικό πατέρα, ο οποίος θα τους συμπαρασταθεί και θα τους κατευθύνει στο ξεκίνημα της ζωής τους. Νομίζω πως η βοήθεια του πνευματικού είναι απαραίτητη, στο να αποσαφηνίσουν μέσα τους πως ο σκοπός του Γάμου είναι σωτηριολογικός. Τελικός προορισμός είναι ο Παράδεισος του Θεού. Ο Γάμος είναι το όχημα. Θέλω εδώ να τονίσω ότι δεν χρειάζεται να ψάχνει ο νέος να βρεί σύζυγο με ίδιο χαρακτήρα.. Οι γάμοι πολλές φορές διαλύονται λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων. Μα η ασυμφωνία χαρακτήρων είναι η προυπόθεση για να πετύχει ένας γάμος, όχι για να διαλυθεί. Δανείζομαι και πάλι κάποια από τα σοφά λόγια του Οσίου Παϊσίου: 

«Δέν καταλαβαίνετε ότι μέσα στη διαφορά των χαρακτήρων κρύβεται η αρμονία του Θεού; Αλλοίμονο αν ήσασταν ίδιοι χαρακτήρες». Αυτή η ανομοιότητα των χαρακτήρων θα αποτελέσει και το έναυσμα για να συζητήσουν με σοβαρότητα που συμφωνούν, που διαφωνούν, τι θέλει ο καθένας από τη ζωή του και γενικά να ξεδιπλώσουν τους χαρακτήρες τους. (Χωρίς τακτικισμούς, όπως συμβαίνει στο πρώτο διάστημα μιάς γνωριμίας). Καλό είναι αυτά να γίνουν εξ αρχής. Πρίν προλάβουν να δεθούν με ισχυρούς δεσμούς αγάπης. Όσο αργότερα, τόσο περισσότερο θα πληγωθούν. Αν κιόλας έχουν παντρευτεί και τεκνοποιήσει, τότε θα αντιμετωπίζουν διαρκώς προβλήματα. Δεν θα μπορεί να υπάρχει πεδίο συνεννόησης, γιατί δεν θα έχουν φερθεί ώριμα και σοβαρά εξ αρχής. Η αγάπη που θα νιώθουν ο ένας για τον άλλον, δεν θα επαρκεί για να καλύψει «σπίλον ή ρυτίδα ή τι των τοιούτων». Φυσικά το κακό κλίμα που θα δημιουργηθεί στην οικογένεια, θα το εισπράττουν πρωτίστως τα παιδιά. Αυτά θα είναι οι αποδέκτες της ανώριμης και εγωϊστικής στάσης των γονέων τους, οι οποίοι διαρκώς και ανεπιτυχώς θα προσπαθούν να διορθώσουν ο ένας τα ελαττώματα του άλλου. Τι κακό κι αυτό μέσα στα ανδρόγυνα! Αντί ο καθένας να διορθώνει τα δικά του σφάλματα, προσπαθεί να διορθώσει τα σφάλματα του άλλου! Συζήτηση λοιπόν ώριμη και ρεαλιστική εξ αρχής· «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν». 

Τό επόμενο που θέλω να σημειώσω είναι ένα θέμα που εγείρει έριδες μεταξύ των χριστιανών. Οι υποψήφιοι σύζυγοι, με την παράλληλη άσκηση της αγάπης, οφείλουν να μην συνάπτουν σαρκικές σχέσεις πρό του γάμου. Αυτό το ζήτημα, μπορεί να αποτελέσει ένα άρθρο ή μία μελέτη από μόνο του. Δεν μπορεί να αναλυθεί σωστά σε λίγες γραμμές. Γι’ αυτό δεν θα επεκταθώ ιδιαιτέρως. Η αγνότητα και η αποφυγή των σαρκικών σχέσεων πρίν από τον γάμο: 1ον: είναι μεγάλη αρετή και ευλογία για έναν νέο και 2ον: θεμελιώδης αρχή της Ηθικής Διδασκαλίας της Εκκλησίας μας, για αυτό δεν πρέπει να παραθεωρείται ως ουτοπική. Και κυρίως δεν πρέπει να χρειάζεται και να υβρίζεται. Όταν υβρίζεις και θεωρείς ανεφάρμοστη την αρετή, τότε αποκτά εξουσία επάνω ο μισόκαλος διάβολος και χωρίς να το καταλαβαίνεις (νομίζοντας απλώς πως είσαι ρεαλιστής) πέφτεις στο αμάρτημα της βλασφημίας του Ευαγγελίου. Θα συνέστηνα επ’ αυτού του σοβαρού θέματος να διαβάζαμε την Α΄ πρός Κορινθίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου και το 39ο κεφάλαιο της Γενέσεως. Στο δεύτερο θα δούμε με τι φόβο Θεού ο Ιωσήφ απέκρουσε την γυναίκα που του είπε: «κοιμήθητι μετ’ εμού», και πως ο Θεός τον άμειψε για την εγκράτεια και την θεοφοβία του. 

Θέλω να πώ σε όσους νέους αγωνίζονται να διατηρήσουν αμόλυντο τον χιτώνα τους, πως ο Κύριος θα αμείψει τον αγώνα τους, (τό έχω δεί πολλές φορές στην ιερατική μου διακονία) αξιώνοντάς τους να δημιουργήσουν λαμπρές οικογένειες. Ναί Χριστέ μου! Άμειψέ τους επί γής και εν ουρανώ γιατί δεν νόθευσαν την Αλήθειά Σου, γιατί δεν συσχηματίστηκαν με το φρόνημα του κόσμου, γιατί δεν κατέβασαν την κορυφή στο έδαφος για να πούν ότι ανέβηκαν (Όσιος Παΐσιος). 

Κλείνοντας αυτές τις φτωχές σκέψεις θα ήθελα να επισημάνω τους τρείς μεγαλύτερους εχθρούς της αγάπης: 1ος: «έχω δίκιο», 2ος: «έχω και εγώ δικαίωμα», 3ος: «δέν με καταλαβαίνεις». Άς μείνουν ξένες αυτές οι φράσεις από το λεξιλόγιο των συζύγων. Και ο Χριστός μας είχε δίκιο, αλλά δεν το διεκδίκησε. Και ο Χριστός μας είχε και έχει όλα τα δικαιώματα, δεν τα άσκησε. Και όταν ήρθε στη γή και διήλθε «ευεργετών και ιώμενος», αλλά κυρίως όταν Σταυρώθηκε, δεν Τον καταλάβαμε. Ούτε οι ίδιοι οι μαθητές Του! Όσων νέων ανθρώπων ποθούν να δημιουργήσουν μία ευλογημένη οικογένεια και μέσω αυτής να σώσουν τις ψυχές τους, «Μνησθείη Κύριος ο Θεός εν τη Βασιλεία Αυτού». 

Συγχωρέστε με!

Πηγή: Αρχιμ. Χριστοδούλου Κοκλιώτη εφημερίου Ι. Ν. Αγίου Μηνά Σαλαμίνος, enromiosini.gr

Γίνετε συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας!

Αποστείλετε προτεινόμενο υλικό στο ptheoxaris@yahoo.gr προς ωφέλεια των ψυχών όλων μας!

                  • Συνέχεια Άρθρου ▼
                    Εσύ φρόντισε να σταθείς δίπλα, σε όλους εκείνους που θέλεις να λες ‘’δικούς σου’’
                      Κάποιοι άνθρωποι, δικοί σου και καλά, θα είναι αυτοί που δε θα βρίσκουν καλό λόγο για τίποτα να πούνε. Κάποιοι άνθρωποι, δικοί σου και καλά, θα είναι αυτοί που δε θα απλώσουνε ποτέ το χέρι τους στην όποια σου ανάγκη. Κάποιοι άνθρωποι, δικοί σου και καλά, θα είναι εκείνοι που θα έχουν γνώμη για τα πάντα στη ζωή σου. Θα μιλούν, θα κρίνουνε και μετά θα τραβούν το δρόμο τους κοιτώντας τη ζωούλα τους. Κάποιοι άνθρωποι, δικοί σου και καλά, θα θέλουν να μαθαίνουνε τα πάντα για τη δική σου τη ζωή, αλλά οι ίδιοι θα είναι ‘’στρείδια’’. Κάποιοι άνθρωποι, δικοί σου και καλά, δε θα αγαπήσουνε ποτέ αυτά που εσύ αγαπάς. Αυτούς για τους οποίους εσύ παλεύεις. Κάποιοι άνθρωποι δικοί σου και καλά, θα κλαίνε με τη λύπη σου -για λίγο, μη φαντάζεσαι- αλλά δε θα μπορούνε να χαρούν μαζί με τη χαρά σου. Κάποιοι άνθρωποι, δικοί σου και καλά, θα αφήνουν μια ζωή τον εγωισμό τους να πνίγει την αγάπη… Δεν πειράζει. Ας είναι. Μην τους κρατάς κακία. Αυτοί χάνουνε. Εσύ φρόντισε να μην γίνεις σαν και αυτούς. Εσύ φρόντισε να σταθείς δίπλα, σε όλους εκείνους που θέλεις να λες ‘’δικούς σου’’. Ψυχολόγος Ελευθεριάδης Ελευθέριος

                    Πηγή: https://zpigikam.blogspot.com/2025/04/blog-post_822.html
                    Πες μας τί νιώθεις και... Δες κάτι ειδικά για σένα ΕΔΩ!
                    Έχεις σημαντικές απορίες..; Βρες απάντηση ΕΔΩ!
                    Χαλάρωσε με μια Χριστιανική Ταινία ΕΔΩ!
                  • Συνέχεια Άρθρου ▼
                    Αυτή η φράση είναι θανατηφόρο πλήγμα για τον διάβολο!
                     

                     «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!»
                    Είναι πολύ μεγάλη γι’ αυτόν που τη λέει σε κάθε κίνδυνο, προϋπόθεση ασφάλειας κι ευχαρίστησης.
                    Γιατί μόλις την απαγγείλει κανείς, αμέσως ...διασκορπίζεται το σύννεφο της λύπης.
                    Μην παύσεις να τη λες και να ασκείς και τους άλλους σ’ αυτό.
                    Έτσι και η φουρτούνα που μας βρήκε, κι αν ακόμη γίνει μεγαλύτερη, θα μεταβληθεί σε γαλήνη.
                    Έτσι κι όσοι δοκιμάζονται θα πάρουν μεγαλύτερη αμοιβή παράλληλα προς την απαλλαγή τους απ’ τα δεινά.
                    Αυτή η φράση ανέδειξε τον Ιώβ νικητή, αυτή η φράση έτρεψε σε φυγή τον διάβολο, κι αφού τον γέμισε από ντροπή τον έκανε να αναχωρήσει, αυτή είναι εξάλειψη κάθε ταραχής…».
                    (Απ’ την 193 Επιστολή του Άγιου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
                    Σημειώνεται ότι με την φράση αυτή ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος άφησε την τελευταία του αναπνοή! (δηλ. Δόξα στον Θεό για όλα!)
                    ΠΗΓΗ
                    simeiakairwnhttps://balsamopsyxhs.gr

                    Πηγή: https://adontes.blogspot.com/2023/11/blog-post_20.html
                    Πες μας τί νιώθεις και... Δες κάτι ειδικά για σένα ΕΔΩ!
                    Έχεις σημαντικές απορίες..; Βρες απάντηση ΕΔΩ!
                    Χαλάρωσε με μια Χριστιανική Ταινία ΕΔΩ!
                  • Συνέχεια Άρθρου ▼
                    Λέξεις και φράσεις του Ακαθίστου Ύμνου ~lexicon_quizz
                  • Συνέχεια Άρθρου ▼
                    ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


                     Στις 3 Απριλίου 2025, η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου υιοθέτησε ένα ψήφισμα  με το οποίο καταδικάζει το Ιράν για την εκτέλεση εκατοντάδων πολιτικών κρατουμένων κάθε χρόνο και ζητά την ανάκληση της θανατικής ποινής δύο διακεκριμένων ακτιβιστών που αντιμετωπίζουν επικείμενη εκτέλεση.
                    Ωστόσο, όταν αρκετοί ευρωβουλευτές θέλησαν να προσθέσουν μια τροπολογία για να καταδικαστεί επίσης και η απάνθρωπη μεταχείριση των γυναικών σύμφωνα με τον νόμο της σαρία και να προειδοποιήσουν για την ραγδαία εξάπλωση του ισλαμικού νόμου στην Ευρώπη σε κοινότητες μουσουλμάνων, το Κοινοβούλιο μπλόκαρε την πρωτοβουλία πριν καν οι ευρωβουλευτές προλάβουν να ψηφίσουν γι' αυτήν. Επίσης η τροπολογία καλούσε την Κομισιόν να «απέχει από την προώθηση οποιασδήποτε κουλτούρας που δεν αναγνωρίζει την ίση αξιοπρέπεια ανδρών και γυναικών».
                    Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Roberta Metsola απέρριψε την τροπολογία ως απαράδεκτη επειδή ήταν άσχετη με το ψήφισμα για την επιδείνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν!
                    πηγή

                    https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/RC-10-2025-0220_EN.html

                    https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-10-2025-0222_EN.html

                    Πηγή: https://proskynitis.blogspot.com/2025/04/blog-post_59.html
                    Πες μας τί νιώθεις και... Δες κάτι ειδικά για σένα ΕΔΩ!
                    Έχεις σημαντικές απορίες..; Βρες απάντηση ΕΔΩ!
                    Χαλάρωσε με μια Χριστιανική Ταινία ΕΔΩ!
                  • Συνέχεια Άρθρου ▼
                    Προσευχήσου με το Θεοτόκε, Παρθένε... και η Μητέρα του Κυρίου μας δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ


                    Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι έχουμε δίπλα μας, εκτός από ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν πνευματικά, και τον ίδιο τον Χριστό που μας βοηθάει, την Παναγία, τα Χερουβείμ, τα Σεραφείμ και τους Αγίους Πάντες. Θάρρος λοιπόν!
                    Ο Χριστός είναι πολύ δυνατός, είναι παντοδύναμος, και θα δώση την θεϊκή Του δύναμη, να συντρίψουμε τα κέρατα του πονηρού. Μας παρακολουθεί συνέχεια αοράτως και θα μας ενισχύη, όταν εμείς έχουμε την αγαθή προαίρεση και κάνουμε τον μικρό κατά δύναμιν αγώνα μας.
                    Να ζητάς πίστη από τον Χριστό- «πρόσθες ημίν πίστιν»- και να καλλιεργής την ταπείνωση. Γιατί, ακόμα και όταν πιστεύη κανείς, αν έχω υπερηφάνεια, πάλι δεν ενεργεί η πίστη.
                    Με την προσευχή δυναμώνει η πίστη. Ένας άνθρωπος που δεν καλλιέργησε την πίστη του από μικρός, αλλά έχει διάθεση, μπορεί να την καλλιεργήση με την προσευχή, ζητώντας από τον Χριστό να του προσθέση πίστη. Να παρακαλούμε τον Χριστό να μας προσθέση πίστη και να μας την αυξήση. Στον Χριστό τι είπαν οι Απόστολοι; «Πρόσθες ημίν πίστιν» δεν είπαν; 
                    Όταν λές «πρόσθες», σημαίνει ότι εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου στον Θεό. Γιατί, αν δεν εμπιστεύεται κανείς τον εαυτό του στον Θεό, τι να του προσθέση ο Θεός; Ζητάμε από τον Θεό να μας προσθέση πίστη, όχι για να κάνουμε θαύματα, αλλά για να Τον αγαπήσουμε περισσότερο.
                    Μεγάλο πράγμα η πίστη! Βλέπετε, και ο Απόστολος Πέτρος με την πίστη βάδισε πάνω στα κύματα. Μόλις όμως μπήκε η λογική, άρχισε να βουλιάζη … Μεγάλη υπόθεση να αφήνεται κανείς στα χέρια του Θεού! Οι άνθρωποι βάζουν στόχους και προσπαθούν να τους επιτύχουν, χωρίς να αφουγκράζωνται ποιό είναι το θέλημα του Θεού και χωρίς να συμμορφώνωνται προς αυτό. 
                    Πρέπει να αφεθούμε με εμπιστοσύνη στον Θεό να κατευθύνη τα πράγματα και εμείς να κάνουμε το χρέος μας με φιλότιμο. Αν ο άνθρωπος δεν εμπιστευθή στον Θεό, ώστε να εγκαταλείψη τελείως τον εαυτό του στα χέρια Του, θα βασανίζεται.
                    “Κύριε, πρόσθες ημίν πίστιν” (Λουκ. ιζ΄ 5).

                    Άγιος Παΐσιος Αγιορείτηςπηγή

                    Πηγή: https://inpantanassis.blogspot.com/2021/04/blog-post_07.html
                    Πες μας τί νιώθεις και... Δες κάτι ειδικά για σένα ΕΔΩ!
                    Έχεις σημαντικές απορίες..; Βρες απάντηση ΕΔΩ!
                    Χαλάρωσε με μια Χριστιανική Ταινία ΕΔΩ!
                  • Συνέχεια Άρθρου ▼
                    Τι θα πει ότι η Παναγία είναι αειπάρθενος;





                    Ο προφήτης Ησαΐας προφητεύει για τη μητέρα του Μεσσία και λέγει ότι θα είναι Παρθένος: «Ιδού η Παρθένος εν γαστρί…» (7, 14). Στον προφήτη Ιεζεκιήλ (44, 1-2) προφητεύεται η αειπαρθενία της Παναγίας με την εικόνα της «κεκλεισμένης πύλης», από την οποία διέρχεται μόνον ο Κύριος, χωρίς αυτή να ανοιχθεί.

                    Για το αειπάρθενο της Παναγίας στις αγιογραφίες της οι ζωγράφοι ζωγραφίζουν τρία αστέρια. Στο μέτωπο και στις δύο πλάτες. Τα τρία αστέρια συμβολίζουν την αειπαρθενία της Μαριάμ πριν, κατά και μετά τη γέννηση του Χριστού.

                    Η Ορθόδοξη Εκκλησία πιστεύει ότι η Παρθένος Μαριάμ είναι αειπάρθενος. Ήταν δηλαδή παρθένος πριν, κατά και μετά τη γέννηση του Μεσσία. Το Χριστό Τον γέννησε παρθένος γυναίκα, για να φανερωθεί ότι ο Χριστός δε θα είναι συνηθισμένος άνθρωπος, γεννημένος από ανθρώπινη θέληση, αλλά γεννημένος από το θέλημα του Θεού. Στη γέννησή Του ο Χριστός γεννήθηκε με υπερφυσικό τρόπο, γιατί η Μαριάμ δεν πόνεσε, όπως η κάθε γυναίκα. Ο πόνος του τοκετού δεν υπήρχε στην Παναγία, γιατί η γέννηση του Χριστού ήταν εκτός της τιμωρίας των Πρωτοπλάστων. Μετά τη γέννηση του Χριστού η Παναγία αφιερώθηκε στο έργο της περίθαλψης του Χριστού και της προσευχής. Όλο το είναι της το κατέλαβε η αγάπη στον Υιό και Θεό της.

                    Από το βιβλίο «Νεανικές Αναζητήσεις - Α’ Τόμος: Ζητήματα πίστεως» (σελ.92), Αρχ. Μαξίμου Παναγιώτου, Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου

                    makkavaios.blogspot 


                    Πηγή: https://akrovolistishellas.blogspot.com/2025/04/blog-post_4.html
                    Πες μας τί νιώθεις και... Δες κάτι ειδικά για σένα ΕΔΩ!
                    Έχεις σημαντικές απορίες..; Βρες απάντηση ΕΔΩ!
                    Χαλάρωσε με μια Χριστιανική Ταινία ΕΔΩ!
                  • Συνέχεια Άρθρου ▼
                    Νόμιζα…





                    Νόμιζα ό,τι αισθάνομαι για τους άλλους θετικό, αισθάνονται το ίδιο κι αυτοί για μένα.

                    Νόμιζα ότι μπορώ ν’ ανοίξω την καρδιά μου με ειλικρίνεια και να εισπράξω αποδοχή.

                    Νόμιζα ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είν’ εύκολες και ότι ο άνθρωπος είναι αυτό που δείχνει.



                    Νόμιζα ότι η εξομολόγηση από μόνη της, χωρίς την προσωπική απόφαση γι’ αλλαγή μπορεί να μου δώσει νέα ζωή.

                    Νόμιζα ότι η Θεία Λειτουργία είναι για να νιώσω το Θεό μόνος μου κι απομονωμένος από τους άλλους.

                    Νόμιζα ότι ήταν αρκετό να προσέξω από τα λεγόμενα «σαρκικά αμαρτήματα» για να δικαιούμαι να κοινωνήσω.

                    Νόμιζα ότι αμαρτία είναι να παραβώ τις εντολές του Θεού, όπως παραβαίνει κανείς τους νόμους του κράτους.

                    Νόμιζα ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζω τη θεολογία της Εκκλησίας, αρκεί να είμαι ηθικός για να είμαι «καλός χριστιανός».

                    Νόμιζα ότι ο σκοπός της Εκκλησίας στον κόσμο είναι να κάνει κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό έργο.

                    Νόμιζα ότι προσευχή είναι να λέω στο Θεό : δώσε μου.

                    Νόμιζα ότι άμα αποφασίσω να προσευχηθώ με βάση την επιθυμία να συσχετιστώ με τον «αόρατο και ακατάληπτο» Θεό, κανένας λογισμός δεν θα παρουσιαστεί και θα πηγαίνουν όλα καλά.

                    Νόμιζα ο Χριστός με αγαπά όταν είμαι «καλός χριστιανός» και με αποστρέφεται όταν δεν κάνω το θέλημά Του .

                    Νόμιζα πως ο έρωτας, η διασκέδαση, το ωραίο ντύσιμο, η χαρά και η ευτυχία δεν είναι για τους πιστούς.

                    Νόμιζα ότι η άσκηση είναι μαζοχισμός, προσπάθεια να καταπατήσω τις επιθυμίες μου, να μισήσω το σώμα μου.

                    Νόμιζα… Νόμιζα… Νόμιζα…

                    Μέχρι που συνάντησα «άνθρωπο του Θεού» γνήσιο, αληθινό, ανθρώπινο, και μου αποκάλυψε το μυστήριο της όντως Ζωής με το λόγο του, μα πιο πολύ με την παρουσία του, τη χαρά του, την καρδιά του που αγκάλιαζε όλους ό,τι και να ’ναι, όπως και να ’ναι.

                    Τότε κατάλαβα πως όλοι είμαστε «τέκνα του Αδάμ», αδύνατοι και αμαρτωλοί, με πάθη κρυφά και φανερά, κληρονομικά κι επίκτητα, αλλά και «τέκνα του Νέου Αδάμ», Αυτού που πήρε τη φύση μας και την ανακαίνισε, την έκανε νέα και ωραία. Κι ένιωσα, δια μέσου του «ανθρώπου του Θεού», τη χωρίς όρια αγάπη του Θεού, την ελευθερία από τα «πρέπει», τη μεγάλη χαρά να ζεις χριστιανικά.

                    Κι άρχισα να θέλω να βλέπω τους ανθρώπους αλλιώς, τα ωραία αντί τα άσχημά τους, να προσπαθώ να αφήνομαι στην αγκαλιά του Θεού σε κάθε Λειτουργία μαζί με τους αδελφούς μου, όσο μπορώ να προσεύχομαι και να πορεύομαι με χαρά, κοιτάζοντας πιο πολύ τι έχω απ’ αυτά που δεν έχω, αναμένοντας από τον Κύριο μου να κάνει το θαύμα της σωτηρίας του σύμπαντος κόσμου, και μαζί με τον κόσμο Του και σε μένα.

                    π. Ανδρέας Αγαθοκλέους

                    πηγη: pemptousia.gr


                    Πηγή: https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/2023/01/blog-post_19.html
                    Πες μας τί νιώθεις και... Δες κάτι ειδικά για σένα ΕΔΩ!
                    Έχεις σημαντικές απορίες..; Βρες απάντηση ΕΔΩ!
                    Χαλάρωσε με μια Χριστιανική Ταινία ΕΔΩ!
                  • Συνέχεια Άρθρου ▼
                    Μακαρόνια μπλούμ και σαλάτα λάχανο με δική μας σάλτσα !!
                     ΥΛΙΚΑ
                    1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6 η 7
                    10 ποτήρια νερό
                    2 κουταλιές πελτέ ντομάτας κύκνος
                    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
                    1 κουταλιά σούπας κοφτή βασιλικό
                    αλάτι-πιπέρι [εγω δεν βάζω καθόλου αλάτι αλλά προσθέτω 2 κύβους knorr χωρίς συντηρητικά δίνει πολύ νοστιμιά]
                    ελαιόλαδο περίπου 5 κουταλιές της σούπας
                    τυρί τριμμένο

                    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
                    Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα να πάρουν βράση ΄
                    Ρίχνουμε και τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά .
                    Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δούμε να δέσει η σάλτσα σε δυνατή πάντα φωτιά  ,Τα αφήνουμε με ελάχιστο ζουμάκι κι ειναι πεντανόστιμα !!!



                    ΥΛΙΚΑ
                    Λάχανο
                    καρότο
                    2 λεμόνια
                    2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
                    1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
                    5 κουταλές σούπας μαγιονέζα Kraft η καλύτερη
                    1/2 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
                    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
                    Ψιλοκόβουμε το λάχανο ,τρίβουμε το καρότο και σε ένα μπώλ
                    Σε ένα  άλλο μπολάκι εχουμε το χυμό από τα λεμόνια προσθέτουμε και μαγιονάζα ,μουστάρδα ,κέτσαπ ,ελαιόλαδο και μ΄ενα πιρούνι τα ανακατεύουμε καλά.
                    Πίχνουμε ελάχιστο αλάτι στο λάχανο καρότο και από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα μας .Ανακατεύουμε όταν έρθει η ώρα του φαγητού Καλή όρεξη !!!
                    Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.


                    https://mageirikikaisintages.blogspot.com/2013/10/blog-post_26.html
                  • Συνέχεια Άρθρου ▼
                    Με δέκα τεχνικές ελέγχουν το μυαλό μας (Νόαμ Τσόμσκι)
                    Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι, αναλύει τις δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Το κείμενο αποτελεί μέρος μιας συλλογής συνεντεύξεων του Ν.Τσόμσκι, όπου ο κορυφαίος διανοητής διαπιστώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις για τους θεσμούς που διαμορφώνουν τη σκέψη του κοινού και οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία της ισχύος και του κέρδους.

                    1. Η τεχνική της διασκέδασης Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, με ένα αδιάκοπο καταιγισμό διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών.

                    Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της Ψυχολογίας, της Νευροβιολογίας και της Κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία [Σχόλιο Σ.Ν.Π.: Βλ. καθημερινή ειδησεογραφία]. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται· να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα»
                    2 . Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων
                    Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί. Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών. [Σχόλιο Σ.Ν.Π.: Αυτό θα μπορούσε να είναι ο ορισμός του "Μνημονίου"!].
                    3. Η τεχνική της υποβάθμισης
                    Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990. Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα· τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια.
                    4. Η στρατηγική της αναβολής (Σαλαμοποιήση)
                    Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον [Σχόλιο Σ.Ν.Π.: βλ. σχεδόν όλα τα προδοτικά και αντίχριστα νομοσχέδια των μνημονιακών (και μη) κυβερνήσεων ψηφίστηκαν με αυτό το πρόσχημα]. Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτα απ’όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα. Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της.
                    5 . Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά

                    Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύντονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος. Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή. Γιατί; «Αν [ο διαφημιστής] απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού».
                    6 . Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική

                    Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων [Σχόλιο Σ.Ν.Π.: πχ. προπαγάνδα για το μεταναστευτικό]. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές…
                    7. Η τεχνική του να κρατάτε το κοινό σε άγνοια και ανοησία

                    Συνίσταται στο να κάνετε το κοινό να είναι ανίκανο να αντιληφθεί τις τεχνολογίες και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιείτε για την υποδούλωσή του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι πιο φτωχή, ώστε η τάφρος της άγνοιας που χωρίζει τις κατώτερες τάξεις από τις ανώτερες τάξεις να μη γίνεται αντιληπτή από τις κατώτερες» [Σχόλιο Σ.Ν.Π.: Βλ. υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης].
                    8. Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα
                    Συνίσταται στο να παρακινείς το κοινό να βρίσκει «cool» ό,τι είναι ανόητο, φτηνιάρικο και ακαλλιέργητο [Σχόλιο Σ.Ν.Π.: Βλ. καθημερινό πρόγραμμα των βοθροκάναλων].
                    9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή
                    Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της διανοητικής ανεπάρκειάς του, της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση [Σχόλιο Σ.Ν.Π.: Βλ. αυτοκτονίες]. Και χωρίς τη δράση, γλιτώνετε την επανάσταση!
                    10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους
                    Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, οι κατακλυσμιαία πρόοδος της επιστήμης άνοιξε μια ολοένα και πιο βαθειά τάφρο ανάμεσα στις γνώσει του ευρέως κοινού και στις γνώσεις που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ιθύνουσες ελίτ. Χάρη στη Βιολογία, τη Νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος, και από την άποψη της φυσιολογίας και από την άποψη της ψυχολογίας. Το σύστημα έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απ’ όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του [Σχόλιο Σ.Ν.Π.: Βλ. άρση της προστασίας προσωπικών δεδομένων]. Αυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σύστημα ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απ’ όσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους.
                    Και όμως για να καταρρεύσουν όλα αυτά αρκεί μια στιγμή αφύπνισης. Το «κόκκινο χάπι» που έλεγε ο Μορφέας στον Νέο στην ταινία Μatrix. Αν υπάρξει έστω μια φευγαλέα στιγμή αφύπνισης όλο το οικοδόμημα καταστρέφεται και πέφτει όπως μια κουρτίνα, και το κυριότερο η κουρτίνα αυτή δεν μπορεί να αναρτηθεί ξανά. Για αυτό σας παρουσιάζουμε τις 10 τεχνικές, μόλις τις παρατηρήσετε ότι συμβαίνουν γύρω σας και εφαρμόζονται κάθε μέρα, η αφύπνιση έρχεται νομοτελειακά. [... Διαδώστε και αφυπνήστε!]
                    Πηγη: pronews.gr , cityculture.gr
                  • Συνέχεια Άρθρου ▼
                    Πώς να πείσω το παιδί να έρθει στην εκκλησία;
                    Η ανατροφή των παιδιών ίσως είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που ο γονέας καλείται να αντιμετωπίσει στην ζωή του. Η δε ανατροφή σύμφωνα με τα χριστιανικά πρότυπα είναι ακόμη πιο δύσκολη στην τύρβη της σύγχρονης κοινωνίας που ζούμε. Τα ερεθίσματα που αποπροσανατολίζουν τα παιδιά μας είναι ποικίλα και δύσκολα μπορούμε να τα προστατέψουμε από αυτά. Παρά ταύτα η Σύναξη Νέων Παλαιοχωρίου έχει επιμεληθεί την ιστοσελίδα της «Ορθοδοξία & Παιδί» όπου υπάρχει άφθονο υλικό για την ενασχόληση των παιδιών μας, εάν είναι σε ηλικία που ενδείκνυται.
                    Συγκεκριμένα, έχουμε συλλέξει τραγούδια, κινούμενα σχέδια, διαδραστικά παιχνίδια, υλικό για κατήχηση και άλλα. Αλλά πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε αναρτήσει άρθρα που αφορούν στην διαπαιδαγώγηση και που δίνουν λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας. Εάν λοιπόν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία για το πώς να μεγαλώσετε τα παιδιά σας, μπορείτε να βρείτε λύσεις ΕΔΩ !
                  • Συνέχεια Άρθρου ▼
                    Έχεις άγχος;
                    Πολλές φορές νιώθουμε πράγματα που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Που μας απασχολούν και φοβόμαστε να τα συζητήσουμε και να τα εξωτερικεύσουμε.
                    Η Σύναξη Νέων Παλαιοχωρίου έχει φτιάξει ειδικά για σένα την "Πλατφόρμα Συναισθημάτων" όπου γράφεις μονολεκτικά ότι νιώθεις και μπορείς να διαβάσεις τί έχουν να σου πουν οι πατέρες της εκκλησίας, και πώς μπορείς να βρεις λύση στο πρόβλημά σου!

                    Δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις εδώ…
                  • Συνέχεια Άρθρου ▼
                    Ήταν ημέρες Μεγάλης Σαρακοστής…(Συγκλονιστική Αληθινή ιστορία)

                    Ήταν ημέρες Μεγάλης Σαρακοστής, όταν ο Γέροντας είδε από μακρυά έναν κλέφτη,που παραβίαζε την πόρτα του κελιού του…

                    Ήταν ο ίδιος που τον είχε κλέψει και πέρυσι…
                    Μέριασε ο Γέροντας, και κρύφτηκε στην μάντρα,ώσπου ο κλέφτης να τελειώσει το έργο του…

                    Οταν τα διηγήθηκε στον υποτακτικό του, εκείνος οργισμένος τον ρώτησε:

                    -Γιατί γέροντα δεν με φώναζες να τον πιάσουμε ;

                    Ο ίδιος μας έκλεψε και πέρσι και μένει αμετανόητος!

                    «Πού ξέρεις παιδί μου; του απάντησε ο Γέροντας..»
                    »Ίσως φέτος μετανοήσει…»

                    -«Κι αν το ξανακάνει;..» Ξέσπασε ο υποταχτικός.

                    «Ε, τότε πρέπει παιδί μου να τρέξω… για να του ανοίξω και να του τα δώσω εγώ, για να μην ξανακλέψει…και κολάσει για τρίτη φορά την ψυχή του…»

                    Έσκυψε ο υποταχτικός του φίλησε το χέρι, κι έφυγε πνιγμένος στα δάκρυα…

                    diakonima.gr



                    Πηγή: https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/2018/02/blog-post_56.html
                    Πες μας τί νιώθεις και... Δες κάτι ειδικά για σένα ΕΔΩ!
                    Έχεις σημαντικές απορίες..; Βρες απάντηση ΕΔΩ!
                    Χαλάρωσε με μια Χριστιανική Ταινία ΕΔΩ!

                    Δεν υπάρχει δυνατότητα να διαβάσετε παλαιότερες αναρτήσεις - Αλλά δείτε ένα "τυχαίο" άρθρο ΕΔΩ!