Μια απάντηση στον Μητρ. Ναυπάκτου από ένα ταπεινό αλλά μάχιμο Λευίτη


Αναγνώσεις: |


Η αντιγραφή και αποθήκευση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς!

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Έχετε αντιγράψει το άρθρο στα αγαπημένα στις:

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Μυτιλήνη, 9/4/2020

Σεβασμιώτατε, ονομάζομαι π. Αθανάσιος Γιουσμάς και εφημερεύω στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης. Γνωριζόμαστε από το παρελθόν, δεν ξέρω αν με θυμάστε. Σας γράφω με πολύ σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη, για να σας εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και το παράπονό μου, πριν αυτό το καταθέσω αλλού ή το δημοσιοποιήσω. Μου αρέσουν όπως έλεγε ο πατέρας μου "τα μπροστά λόγια". 

Σεβασμιώτατε, αρχικά όταν σας όρισαν εκπρόσωπο τύπου, χάρηκα πάρα πολύ, γιατί προσδοκάμε στο πρόσωπό σας... Αλλά με τις χθεσινές σας αναφορές, μας θλίψατε ΠΟΛΥ. Δεν νομίζετε πως με την Εξουσία ταυτιστήκατε (ως Εκκλησία) περισσότερο του δέοντος; Και προς το παρόν, αναφέρομαι στο γιατί την Μεγάλη Βδομάδα να παραμένουν κλειστοί οι Ναοί και να μην δώσουμε την ευκαιρία, με την ευθύνη των Ιερέων και των Επιτρόπων (όπως συμβαίνει στα σούπερ Μάρκετ και αλλού), να έρθουν όσοι πιστοί δεν φοβούνται πως θα κολλήσουν τον ιό από τα ...στασίδια, να προσκυνήσουν τον Νυμφίο, τον Εσταυρωμένο, τον Επιτάφιο Θρήνο, όπως αρχικά είχαμε καταλάβει; Τότε ποιος ο λόγος να γίνουν στους Ναούς μας οι ακολουθίες και τα σχετικά; 

Σεβασμιώτατε, πιστέψτε με συγκρατούμαστε όσο δεν πάει. Κάνουμε υπακοή, αλλά κι αυτή έχει τα όρια της, και εσείς το γνωρίζετε αυτό. Ο κόσμος μας, τα παιδιά μας, είναι ανάστατα. Η πικρία μας για πολλά θέματα, όπως για την ...ασύνοδη Σύν-οδο -άλλα το βράδυ, άλλα το πρωί, άλλα εδώ κι άλλα εκεί- είναι μεγάλη.

Τίποτε άλλο. Συγχωρέστε με για το θάρρος και για την κατάθεση αυτή των σκέψεών μου, αλλά θεωρώ πως δυστυχώς -άλλον πολύ και άλλον λίγο- αυτή τη Σαρακοστή, μας καβάλησε όλους ο διάβολος.

Φιλώ το χέρι σας
π. Αθανάσιος Γιουσμάς