Ο Αγ. Πορφύριος είδε τον Κολοκοτρώνη και τους ήρωες του '21 στον Παράδεισο


Αναγνώσεις: |


Η αντιγραφή και αποθήκευση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς!

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Έχετε αντιγράψει το άρθρο στα αγαπημένα στις:

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Ο μακαριστός πατήρ Ανανίας Κουστένης (+15-5-2021) υπήρξε ένας πυρσός της Πίστης και της Πατρίδας, που θαύμαζε και αγαπούσε όσο τίποτε άλλο τους Ήρωες του ΄21, όπως και ο Φώτης Κόντογλου, όπως και ο ζωγράφος Θεόφιλος και πολλοί άλλοι πραγματικά πνευματικοί άνθρωποι του τόπου.

Δεν έχανε λοιπόν αφορμή να μην υμνήσει το ΄21, να μην υμνήσει το Βυζάντιο, να μην υμνήσει τους ευσεβείς Έλληνες όλων των εποχών, που βάδισαν με αρετή και ανδρεία, γράφοντας Ιστορία!

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Σε ένα μάλιστα πραγματικά συγκλονιστικό κήρυγμά του το 2011 (δείτε το όλο στο "Ενορία εν δράσει") ανέφερε ότι ο Άγιος Πορφύριος, τον οποίο επισκεπτόταν και ο ίδιος, είχε δει τον Κολοκοτρώνη και τους ήρωες του 1821 να είναι όλοι στον Παράδεισο! Και όταν τον ρώτησαν "τι να κάνουμε και εμείς για να πάμε κοντά τους", ο Γέροντας απάντησε: "να κάνετε ό,τι κάνανε και αυτοί"!

Και τι έκαναν; Αγωνιστήκαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος! Ήταν φιλόθεοι, φιλοπάτριδες και φιλάνθρωποι προς δόξα Θεού.

Ο ΘΕΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ

Ο παππούλης Ανανίας ανέφερε τότε και κάτι ακόμη πάρα πολύ σημαντικό που είχε πει σχετικά και πάλι ο Άγιος Πορφύριος:

"Απομένει να στείλει ο Θεός έναν Χριστιανό μεγάλο, να ενώσει τους Έλληνες και τους ανθρώπους όλους, στο όνομα του Χριστού! Θα μεγαλώσει το γένος και έθνος των Ελλήνων και θα μεγαλουργήσει για μια φορά ακόμη"!

ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ο μακαριστός π. Ανανίας τόνισε μάλιστα ρητά πως και την Κωνσταντινούπολη θα μας δώσει πάλι ο Θεός, όπως είπαν ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο "Άγιος των Σκλάβων" και ο Άγιος Παΐσιος:

"Μας περιμένει λοιπόν δόξα, τιμή χαρά και θα λάβουμε και την Πρωτεύουσά μας την Κωνσταντινούπολη, γιατί όπως ήταν θέλημα Θεού τότε να πέσει η Πόλις, τώρα είναι θέλημα Θεού να την ξαναπάρουμε εμείς"!

Το ΄21 συνεχίζεται λοιπόν! Άραγε εμείς θα το συνεχίσουμε, έστω 200 χρόνια μετά; Γιατί για να γίνει το έξω, πρέπει πρώτα να σιάξουμε το μέσα...

Πηγή: noiazomai.gr

Γίνετε συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας!

Αποστείλετε προτεινόμενο υλικό στο ptheoxaris@yahoo.gr προς ωφέλεια των ψυχών όλων μας!