Η αντιγραφή και αποθήκευση έχει καταχωρηθεί επιτυχώς!
Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Έχετε αντιγράψει το άρθρο στα αγαπημένα στις:
Σας ενημερώνουμε ότι ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Ο Όσιος Ιωάννης ήταν Βούλγαρος στην καταγωγή και γεννήθηκε στο χωριό Σκρίνο, κοντά στη Σόφια (Βουλγαρίας), επί βασιλείας Πέτρου του Βούλγαρου (περί το 884 μ.Χ.). Έχοντας μοναχική κλίση, πήγε πρώτα σε κάποια Μονή και κατόπιν ανέβηκε στο όρος Ρίλα. Εκεί έκτισε πρώτα μικρή καλύβα, που με το χρόνο έγινε καταφύγιο πολλών μοναχών. Οπότε έκτισε τη Μονή του Ρίλα, στην οποία ασκητικά αφού έζησε, απεβίωσε ειρηνικά.
Ένα σύγχρονο θαύμα
Στις 28 Μαΐου 1952 ο αρχιμανδρίτης Κλήμης Ρίλετς, βιβλιοθηκάριος της Μονής Ρίλας, παρουσία του αρχιμανδρίτου Σεργίου, καταγράφει επίσημα την μαρτυρία της Σάντα Κονσταντίνοβα Κρουσέβσκα(μετέπειτα,το 1954, μοναχή στην πόλη Στάνκε Ντιμιτρώβ)περί ενός θαυμαστού γεγονότος:«Το 1941, η Έλενα η εγγονούλα μου σε ηλικία τριών ετών αρρώστησε από ανεμοβλογιά. Έμεινε έναν μήνα στο κρεβάτι και κατόπιν έπαθε βρογχοπνευμονία, ενώ μετά από λίγο καιρό η ασθένειά της μετατράπηκε σε μηνιγγήτιδα.Την εξέτασαν σχεδόν όλοι οι γιατροί της πόλης και της έκαναν περίπου 55 ενέσεις.Τρεις φορές-όταν η κατάστασή της χειροτέρεψε-μαζεύτηκαν οι γιατροί για να δουν τι θα κάνουν.Τελικά η Έλενα παράλυσε. Κοίταζε- ακίνητη- προς το ταβάνι με τα μάτια ορθάνοιχτα.
Το βράδυ της Μεγ.Παρασκευής άρχισε κάποια στιγμή να μιλάει και να λέει ότι πεινάει. Εμείς δεν ξέραμε τι να της δώσουμε αφού ήταν πολλές ημέρες νηστική. Πήγαμε στο σπίτι του γιατρού Παλαμάρωβ αλλά δεν τον βρήκαμε.Κατόπιν φωνάξαμε τον εβραϊκής καταγωγής γιατρό Αράβ. Αυτός έκπληκτος είπε«Κοίτα εγώ δεν πιστεύω στο Θεό αλλά εάν έγινε κάποιο θαύμα και το κοριτσάκι επανέλθει τότε θα πιστέψω».Ήλθε, εξέτασε το κορίτσι και μας είπε τι να της δώσουμε να φάει.
Όταν κατά θαυμαστό τρόπο συνήλθε πήγαμε στη Μονή Ρίλας.Τα πόδια της ωστόσο την πονούσαν τρομερά.Φτάσαμε στο μοναστήρι νωρίς, την ώρα που χτυπούσαν οι καμπάνες.Η Έλενα κοιτώντας με πως ασπάζομαι το χέρι του Αγ.Ιωάννου της Ρίλας, λέει:«Πατέρα Ιωάννη κάνε με και εμένα καλά!».
Μετά από αυτό πήγε μόνη της στην εικόνα της Παναγίας και άρχισε να την κοιτάζει προσεχτικά, λέγοντας κάτι. Όταν την ρώτησα τι είπε στην Παναγίτσα μου απάντησε ότι παραπονέθηκε στο Βρέφος για το ότι οι γιατροί την πόνεσαν και της κατατρύπησαν το σώμα και ότι την πονάει πολύ το πόδι.Το βρέφος Ιησούς της έδειξε τότε-όπως διηγείται το κοριτσάκι- τα χέρια του και τα πόδια Του τα οποία τα είχαν λογχίσει οι κακοί άνθρωποι. Αμέσως μετά η Έλενα έκανε τον γύρο της εκκλησίας τρεις φορές και άρχισε να τρέχει στον προαύλειο χώρο της μονής!
Φτάνοντας στον σιδηροδρομικό σταθμό Στάνκε Ντιμιτρώφ η μικρή έτρεξε γρήγορα σπίτι της όπου την υποδέχθηκε η έκπληκτη μητέρα της. Μετά την επιστροφή μας από το μοναστήρι συναντηθήκαμε με τον γιατρό Παλαμάρωβ. Ήταν λίγο θυμωμένος για το γεγονός ότι δεν τον ακούσαμε και δεν βάλαμε στον γύψο το πόδι της μικρής ‘Οταν όμως του διηγηθήκαμε τι είχε συμβεί είπε:«Για την μεγάλη πίστη σας έγινε το παιδί καλά!»
Πηγή: Μετάφραση proskynitis.blogspot.com Σάντα Κωνσταντίνοβα Κρουσέβσκα. Μετάφραση από τα βουλγάρικα Γκεοργκίτσα Τσιτσιόι. Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΗΣ ΡΙΛΑΣ(+19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ) simeiakairwn.wordpress.com , poimin.gr